Maarten Jansen

Biografie Maarten

Maarten Jansen was al jong geïnteresseerd in muziek. Toen hij 9 was kreeg hij een platenspeler van zijn grootouders en pakte 3 platen uit zijn vader’s collectie; waaronder een Jim Reeves en een Elvis Presley plaat. Hij was gelijk verkocht aan de stemmen, en begon met het verzamelen van platen van zijn favoriete vocalisten, en voegde Tom Jones, Roy Orbison, en Neil Diamond aan zijn collectie toe.

Toen Maarten 16 was, vormde hij samen met zijn klasgenoten zijn eerste band. Maarten’s muziek leraar raadde hem aan zangles te nemen. Na een aantal jaar training in opera, musical, en klassieke muziek, belande hij op waar zijn liefde en invloed voor muziek begon: de story-telling muziek van Johnny Cash, Willie Nelson, en Kris Kristofferson.

In 1990 werd de beslissing genomen om een single op te nemen. In zijn platencollectie vond hij “Separate Ways”, een Elvis Presley nummer. Met al zijn spaargeld op zak huurde hij een studio en drukte hij 500 kopietjes. Deze gooide hij door de brievenbus van verschillende radio-DJs, in de hoop om opgepikt te worden. Weken gingen voorbij, toen ineens Radio 3’s Frits Spits de single draaide, en de top 100 bereikte. Dit leidde tot Maarten zijn eerste platencontract’

In 1997 besloot Maarten het heft in eigen handen te nemen en nam zijn eerste album op met nummers van artiesten die hem aanspraken. Opgenomen in Silvox Studios in Silvolde, het album “First Floor” kwam tot leven. Vernoemd naar zijn eerste dochter, Floortje.

Na het bezoeken van een show, ontmoette hij de Deense Hendrik Knudsen, die zijn carrière veranderde. Maarten werd uitgenodigd om een optreden van Elvis’ originele band, TCB, bij te wonen. Voor de band was het hun eerste Europese show na de dood van Elvis. Een vriend van Maarten, Casey, was mee als gezelschap en had stiekem First Floor meegenomen en voor Knudsen gespeeld. Maarten werd uitgenodigd om in de intermissie te spelen, en won het hart van het publiek.

Dit luidde de samenwerking tussen Knudsen en Jansen in. Hij bleef op en neer gaan naar Denemarken om op te treden. In 2002 nam hij zijn tweede album “Untangled” op, die wat moderner was dan First Floor. Ondertussen was Maarten ook aan het optreden met de TCB band. In 2003, tijdens een fundraiser voor de Deense Children’s Cancer Foundation, trad Maarten op met de TCB-band, PJ Proby, en Big Fat Snake, die het optreden opnamen voor hun album. Dit verkocht 130.000 kopiëen en werd de basis van Maarten zijn Deense carrière. Hij ging op uitverkochte tour met de TCB band in Scandinavië. My Way Music in Denemarken was geïnteresseerd en bood hem een platencontract aan. In 2005, kwam het album uit “Welcome to My World” en belandde in de Deense top 20.

Vandaag de dag werkt Maarten als artiest en als autoschade expert. Hij is bekend voor zijn krachtige stem en behoorlijk bereik in de muziekwereld.

Heeft bij menig bekend artiest van weleer in het voorprogramma gestaan, zoals BJ Thomas, Johnny logan, Bellamy Brothers en vele meer.

VOLG ONS OP SOCIAL MEDIA